Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Τα κάλαντα - Διαδραστικό παιχνίδι

Τα κάλαντα Ν.Λύτρας


Γεια σας παιδιά!

    Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 24  Δεκεμβρίου, τα παιδιά από άκρη σε άκρη της χώρας,  σύμφωνα  με το έθιμο, πηγαίνουν στα σπίτια για να πουν τα κάλαντα. Εφέτος βέβαια, λόγω της γνωστής πανδημίας, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.       Τι είναι όμως τα κάλαντα; 

Όπως μάθαμε, τα κάλαντα είναι παραδοσιακά τραγούδια που δεν έχουν συγκεκριμένους δημιουργούς. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν από τα πολύ παλιά χρόνια και έχουν διαδοθεί από στόμα σε στόμα έως τις μέρες μας. Τα κάλαντα δημιουργήθηκαν με σκοπό να μεταδώσουν καλά νέα, κομπλιμέντα και ευχές, σε όσους τα ακούνε. Κάθε μεγάλη γιορτή έχει τα δικά της κάλαντα. Έτσι λοιπόν έχουμε κάλαντα Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Φώτων αλλά επίσης κάλαντα για τον ερχομό της άνοιξης και κάλαντα του Λαζάρου το Πάσχα. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας τα κάλαντα διαφέρουν.                         

Σας έφτιαξα ένα παιχνίδι όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κάλαντα Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρατηρήστε προσεκτικά ποια μουσικά όργανα ακούγονται και βρείτε την περιοχή.


Καλή διασκέδαση!🎄🎅